ETUSIVU |  MEISTÄ |  KOIRAT |  MUISTOISSA |  KUULUMISET |  TULOKSET |  GALLERIA


© Outi Siirtola Me ollaan Outi ja Matti, kolmen pienen spanielin omistajat Vantaan Leppäkorvesta. Meidän perheeseen kuuluu tätä nykyä walesinspringerspanieli Tessa, cockerspanieli Nita ja uusimpana tulokkaana fieldspanieli Metka. Outi on ollut koiraihminen jo pienestä pitäen ja mielellään hoitanut sukulaisten koiria jo ennen kouluikää. Outin perheeseen tuli ensimmäinen koira, walesinspringeri Heta, vuonna 1994. Heta oli koko perheen koira ja sai vähän myöhemmin kaverikseen toisen walesin, Mirin, ja Outi kasvoi aikuiseksi yhdessä walesityttöjen kanssa.

Matin perheessä ei ole koiria koskaan ollut, mutta Outi ilmoitti jo seurustelun alkuaikoina, että hänellä tulee aina olemaan koiria. Ei sillä että Matilla olisi ollut jotain koiria vastaan, niitä vaan ei ollut lähipiirissä. Matti kuitenkin tutustui heti Outin tavattuaan Hetaan ja Miriin ja Outi sai vedettyä Matin mukaan koiramaailmaan. Me hankittiin ensimmäinen yhteinen asunto vuonna 2003 ja kun Heta ja Miri jäivät lapsuudenkotiin viettämään eläkepäiviään, meille muutti walesinpentu Tessa ennen kuin oltiin saatu muuttolaatikot kunnolla purettua. Yhden koiran kanssa elämistä ehdittiin harjoitella vain kuukauden verran, kun Tessa sai kaverikseen 4-vuotiaan Pepsin ja sen jälkeen meillä on aina ollut useampi koira.

Vuosien varrella me ollaan pyritty kokeilemaan vähän kaikenlaista: koiranäyttelymaailma on tullut tutuksi, samoin mejäkokeet ja tottelevaisuuskoulutus. Tessan kanssa ollaan käyty myös luonnetestissä ja MH-luonnekuvauksessa. Viime vuosina meillä molemmilla on ollut pääharrastuksena agility, jossa on tällä hetkellä menossa pieni murrosvaihe kun Outi taas opettelee ohjaamaan Tessaa parin vuoden tauon jälkeen.

 
© Matti SiirtolaPäivitetty 08/03/2020